YayBlogger.com
BLOGGER TEMPLATES

2014. augusztus 27., szerda

Vissza a suliba smink

Sziasztok! :)

Ma a második Back to school bejegyzést hoztam el nektek amiben megmutatom nektek, hogy  szerintem miből áll egy alap iskolai smink.

Akkor kezdjük :)

Az első és szerintem a legfontosabb egy hidratáló krém amit még az előtt még mielőtt akármit raksz az arcodra. A krémet kör-körös mozdulatokkal masszírozd be az arcbőrödbe. (Ha akarsz rakhatsz belőle egy kicsit a nyakadra is.)




Ajánlom a Garnier krémeket mert aránylag jó áron(kb. 800-1000 Ft) kaphatóak, hatékonyak és gyorsan beszívódnak. Én például a Garnier skin naturals, normál és vegyes bőrre való krémet használom
( Sokan nem tudják, de ez a leggyakoribb bőrtípus a lányok/nők körében mert soha nem ugyan olyan az arcbőrünk. Szerintem nektek is van mikor szárazabb vagy éppen zsírosabb ugye? :)) 

Szerintem a szemöldök formázása is nagyon fontos hisz a ad  keretet az arcunknak. Ezért szeretném nektek megmutatni milyen is egy szép szemöldök és, hogy tudjátok kivitelezni. 
Szóval: Kell hozzá egy szemöldökcsipesz, egy szemöldökkefe és egy akármilyen(csak az a lényeg, hogy egyenes legyen) ceruza.




 1. Tegyétek a ceruzát egyenesen az orrotokhoz úgy, hogy érintse a belső szemzugotokat ezen a vonalon ne menjen túl a szemöldökötök belső része.
2. Majd tegyétek oda a ceruzát ahogy az ábrán látjátok úgy, hogy érintse a szemetek külső részét. A ceruza vonalán ne haladjon túl a szemöldökötök vége.
3. Úgy rakjuk oda a ceruzát a szemöldökünkhöz, hogy áthaladjon a pupillánkon és ahol érinti a szemöldökünket ott legyen a szemöldök legmagasabb pontja.

(Ha valahol hiányos a szemöldökötök feltölthetitek a színével megfelelő(!) színű szemöldök/szemhéj púderrel vagy szemöldök/szemceruzával.)

Ha a krémet beitta a bőrünk kezdhetjük is az alapozást. Figyeljünk arra, hogy az alapozó színe megegyezzen a bőrünk színével(már a boltban próbáljátok ki és ne a kézfejeteken hanem inkább a nyakatokon) és, hogy ne csak az arcotok éléig vigyétek fel az alapozót hanem a maradékot hozzátok le a nyakatokon is, hogy ne legyen maszk hatása. Felvihetjük a kezünkkel, sminkszivaccsal vagy akár egy alapozó ecsettel is.



Én az alverde(ez a DM saját márkája) természetes és könnyű, 30-as soft caramel árnyalatát szoktam használni. (kb. 900 Ft )


Ha végeztünk az alapozással és vannak bőrhibáink vagy sötét karikák a szemeink alatt a korrektorral eltudjuk fedni. Én az ecsetes folyékony korrektort vagy sima folyékony korrektort ajánlom mert azzal a legegyszerűbb dolgozni. 

( Essence stay natural, 03-as soft nude árnyalatát használom. Aminek a színét láthatjátok  a képen is. Kb.650 Ft ) 



Majd, hogy lefixáljuk az egész alapozást menjünk át az egész arcunkon a púderes púderecsettel..

 (NYC=New York Color Smooth Skin, 741A-s Translucent árnyalatát és egy egyszerű púderecsetet szoktam használni.Aminek itt láthatjátok is az árnyalatát. A púder kb. 750Ft az ecset márkától függően változó. )


Ha akarunk egy kis színt adni a bőrünknek használhatunk pirosítót vagy egy kis bronzosítót is: 
A pirosítót a képen látható módon arcformánktól függően vigyük fel.


A barack, világos rózsaszín vagy pink színű pirosítót felvihetjük egy pirosítóecsettel vagy szivaccsal is.

 (Ez egy sima Dm-es paletta sajnos nem tudom, hogy lehet-e még kapni és ha igen mennyibe kerül.)



 (A pirosító ecset ára is márkától függ kezdve a kb. 500 Ft-tól a tízezres összegekig.)

Majd jöhet a bronzosító (ha nem szereted nyugodtan el is hagyhatjátok):
A bronzosítót a képen látható módon vigyétek fel az arccsontotok alá egy vonalban majd satírozzátok el egy ecsettel vagy szivaccsal.



 (A bronzosító lehet por alapú vagy mint a képen lehetnek bronzosító gyöngyök is. Ez ha jól emlékszem az Oriflametől van.) 


Az arcunkkal kész is vagyunk jöhetnek a szemeink:

A szemöldökcsontunkra felvihetünk egy világos bézs vagy fehér színű highlight színt egy sima szemrevaló ecsettel vagy akár az ujjunkkal is.



Majd jöhet a szemhéjunk: Én iskolába a természetes, barna és barack színeket ajánlom. De ha kicsit színesebbet szeretnétek azokból is a világosakat. Ezeket a szemhéjpúdereket lehet kapni külön külön de akár palettában is. A palettákhoz általában adnak ecsetet is, de külön is tudtok venni akármelyik drogériában.( Ezeknek is márkától függ az áruk 300 Ft-tól itt is a tízezres összegekig.)



(Ezt az Essence szemhéjpúder ecset amit 649 Ft-ért vettem nemrég.)

Szempilla göndörítővel hosszabbíthatjuk a szempillánkat és ezzel szépen nyitja a tekintetünket is.


 (Akármelyik drogériában be tudjátok szerezni. Az ára kb. 500-2000 Ft körül mozog.) 

A göndörítés után jöhet a spirálozás. Szerintem egy szempilla spirálozásról nem kell sokat mesélnem, azt mindenki tud. Egy tippet tudok adni: Hajtsátok kicsit hátra a fejetek mikor spiráloztok és akkor nem ér hozzá a szemhéjatokhoz és nem tudjátok összekenni. A spirálló még annyit, hogy próbáljatok olyan spirált választani ami nem vesz fel annyi festéket mert ha sok kerül a pillátokra elég rondán tud kinézni.



(Nekem ez a Lovely-s False Lashes Mascara( ami műszempilla hatást ígér) az örök kedvencem aminek olyan 600-700Ft az ára.)


Szájra ajakápolót, szájfény  vagy esetleg egy világos természetes színű rúzst ajánlok hisz mégis csak iskolába készülünk és nem buliba.


 (Ajakápolóból használhattok egyszerű átlátszó vagy enyhén szinezettet(Balea,cseresznye ízesítésű 299 Ft)  is. Az áruk kb.: 300-1500 Ft.) 





Ezek a lépések közül persze ki is hagyhattok párat. Egyik sem kötelező inkább kis segítség vagy útmutató kinek ahogy tetszik. Még annyi, hogy ne vigyétek túlzásba és mindig(!) mossátok le a sminket este mielőtt lefeküdtök aludni.

Köszönöm ha szántál rá időt és elolvastad. Ha tetszett iratkozz fel, ha van kérdése vagy észrevételed írj kommenttet .

Peace, Love and Beauty. ♥




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése